>PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ 28 -rus salatası

>http://www.tatlikurabiyem.blogspot.com/ etkinlikte bu adresteyiz.
bu da benim usulüm rus salatam:)))hani derler ya,türk usulü,italyan usulü,yok çin usulü,bu da benim usulüm işte….arkadaşlarım çok beğeniyorlar ve toplandığımız zaman hep rus salatası benim üzerime kalıyor…aslında ben göz kararı yapıyorum ama yine de ölçü vermeye çalışayımmalzeme:3 adet orta boy patates1 subardağı konserve bezelye3 adet parmak sosisyarım subardağı kornişon turşu1 kavanoz light mayanez,1 limonun suyuyapılışı:patatesleri haşlayıp kabuğunu soyup eziyorum,yani püre yapıyorum.sosisleri ve kornişonları,küçük küçük doğrayıp,püreye ekliyorum.mayonezi ekleyip,iyice karıştırıyorum.bezelyeleri de ekleyip,limon suyu sıkıp,son bir kez karıştırıyorum.ben kornişon tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymuyorum.üzerinide zeytin dilimleri ve maydanozla süsledim bu kez.püf noktası da şu:patates ezildiği için mayanezin ağırlığını alıyor.bir de normal mayonezler çok yağlı ve ağır geliyor bana,o yüzden light ını seçiyorum.bezelyeleri de sonra eklemezsek,eziliyorlar,o yüzden onu da en son ekliyorum.

This entry was posted in salata. Bookmark the permalink.

3 Responses to >PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ 28 -rus salatası

  1. yasemin says:

    >ellerinize saglik tarifiniz yayinda , en kisa zamanda tekrar gzl tariflerinizel katiliminizi bekliyorum , öptüm cnm :-*

  2. Baharcicegi says:

    >gecmis olsun dileklerin icin tesekkür ederim canim.Rus salatasi nefis olmus eline saglik,arkadaslarin sevdigine göre kesin enfes oluyordur

  3. Anonymous says:

    >canım ellerine sağlık.rus salatasını yapmayı bilmiyordum ama senin bu tarifi en kısa zamanda deniyeceğim..iyi geceleryuncafe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s