>Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 27

>ZEYTİNLİ-TAHİNLİ ÇÖREKLER
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI YAĞ
2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 PAKET KURU MAYA
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1YUMURTA (SARISI ÜZERİNE)
ALDIĞI KADAR ELENMİŞ UN
TAHİN,ŞEKER VE ZEYTİN EZMESİ
malzemeleri karıştırıp,yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.mayalanan hamuru,küçük bezelere ayırıp,bezeleri elle açıyoruz.hamurun tamamına zeytin ezmesi yada tahin sürüyoruz.(tahinliye şekerde serpiyoruz)sonra hamurun ortasını elimizle deliyoruz ve kenarlara doğru genişletip ,bir ucunu kopararak uzun bir rulo elde ediyoruz.daha sonra bunu da kendi ekseni etrafında döndürerek sarmal bir görünüm yapıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp,pişiriyoruz.

bu kez evsahibimiz

http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/

ben de etkinliğe zeytinli-tahinli çöreklerle katılıyorum.resmin üzerinde önceki bloğumun adresi var ama artık ben bu adresteyim.

This entry was posted in poğaça. Bookmark the permalink.

5 Responses to >Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 27

  1. Anonymous says:

    >selam.etkinlikten geliyorum.bu çörekler nefis görünüyor.elinize saglık.sevgiler.http://hunerlieller.net

  2. >Merhaba. Tarifin yayında. Desteğin ve güzel tarifin için teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Sevgiler

  3. >MERHABA Canımcım; 27. Ev sahibemiz olan BİRSEL (ANNEKIZMUTFAKTAYIZ.BLOGSPOT) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK EMEGİNE SAGLIK Sevgilerimle SEVİL SAHİN

  4. belgin says:

    >Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

  5. >HARİKA OLMUŞ CANIM.CANIM ÇOK ÇEKTİ HABERİN OLSUN.ELLERİNE SAĞLIK..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s