>dilim börek

>1 kilo yufka
7-8 adet patates
1/2 kilo süt
1 çaybardağı sıvı yağ
1 yumurta
yapılışı:patatesler haşlanır,püre yapılır.içine süt ve yağ,tuz eklenir.kek hamuru kıvamında bir karışım elde edilir.yufka bütün olarak serilir.bütün yüzeye bu karışım sürülür.üzerine diğer yufka eklenir,yine karışım sürülür.bütün yufkalara aynı işlem yapılır.sonra hepsi birden,büyük bir rulo halinde kıvrılır.bıçakla ekmek dilimler gibi dilimlenip,tepsiye yerleştirilir.üzerine yumurta sarısı sürülür.resimdeki fırınlanmamış hali.orta derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.afiyet olsun

This entry was posted in börek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s