>sulu köfte

>hem çorba,hem yemek yerine geçiyor..malzeme:4 kişilik
300 gr kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
yarım çaybardağı pirinç
1 yumurta
1 patates
1 havuç(ben bugün havuç koyamadım)
tuz
1 kaşık un
1 limon
baharat
yapılışı:pirinçler yıkanıp,suyu süzülüp bir kenarda bekletilir.diğer tarafta ekmek içleri çıkarılıp ufalanır.tuz,karabiber veya arzunuza göre başka baharatlar eklenir,harmanlanır.kıyma ve yumurta eklenir.bekleyen pirinçler avuçla ovalayarak ufalanır.hepsi bir yoğurulur.misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır.kaynayan suya önce küçük doğranmış havuçlar,biraz pişince yine küçük doğranmış patatesler eklenir.daha sonra köfteler eklenir ve hep birlikte pişmeye bırakılır.diğer tarafta 1 limonun suyuna un konularak çırpılır.inmeye yakın bu karışım katılarak terbiye edilir.

This entry was posted in yemek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s