>soğan çorbası

>bugün size çok sevdiğim bir çorba tarifi vereceğim.bu çorba soğuk kış günlerinin,gripli gecelerin vazgeçilmezi.bildiğiniz gibi,soğan,sarmısak,doğal antibiyotik.üstelik öyle rahatsız edici kokusu da olmuyor
geçelim tarife:
4 orta boy kuru soğanı,rendenin iri gözüyle rendeliyoruz.buradaki,soğana karşı gözyaşı dayanımınız çok önemli.çünkü eskilerin söylediğine göre,soğanın acısı,kaynananın kahrı imiş:))eskiden evlenecek kızlara soğan doğratır,gözü en az yaşaranı alırlarmış.çünkü en iyi kahırı onun çekeceğine inanırlarmış.
eğer devam etseydi ben evde kalırdım:)))
neyse devam edeyim.az laf,çok iş.
rendelediğimiz soğanları,4 kaşık sıvı yağda çok kısık ateşte,iyice pişiriyoruz.ateş harlı olursa,soğan suyunu çekiyor,güzel olmuyor.pembeleşince,1 kaşık sirke,1 kaşık un ekliyoruz.üzerine 6 bardak su ilave edip,kaynayana kadar karıştırıyoruz.unlu çorbalarda sürekli karıştırmak,topaklanmayı önlüyor.
istediğiniz koyuluğa gelince,daha önceden hazırladığımız,yarım bardak süt ve 1 yumurta sarısını çırparak hazırladığımız terbiyeyi,yavaş yavaş ekliyoruz,bir taşım kaynatıyoruz.tuzu,biberi zevkinize kalmış.
servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.içince bana dua etmeyi unutmayın arkadaşlar.

This entry was posted in yemek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s