>lahana böreği

>lahananında böreği olurmuymuş,tabi ki olurmuş:))benim gibi uzun uzun lahana sarmayı sevmeyenler için icat edilmiş olsa gerek.mucidi kim bilmiyorum ama ben bir arkadaştan öğrendim ve bir heves denedim,eh evdekiler de beğendi.şükür sarma sarmaktan kurtuldum artık.
yapılışı da şöyle:
lahanaları haşlayıp,sap kısımlarını çıkarıyoruz.tabi önceden içini hazırlamak gerekiyor.içini hazırlamak için,soğan ve kıymayı kavurup baharatlarını ekleyip,üzerine bir avuç dolusu pirinç ekliyoruz.karıştırıp,az bir suyla pirinçler hafif uzayana kadar pişiriyoruz.suyunu çekecek tabi.
lahanaların yarısını borcamın altına döşeyip,araya bu harcı seriyoruz.üzerini yine lahana yapraklarıyla kapatıyoruz.üzerine beşamael sos ve kaşar peyniri rendesi ekliyoruz,sonra doğru fırına..ve sonuç mükemmel…
denemek isteyenlere afiyet olsun


This entry was posted in börek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s