>portakallı kurabiye

>MALZEMELER:-2 adet portakal-1 su bardağı şeker-1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)-1 paket kabartma tozu-Aldığı kadar un-Yarım su bardağı sıvıyağ-1 çay bardağı toz şeker ve biraz por.kabuğu rendesi(üzeri için)YAPILIŞI:Yumurta sarısı şekerle birlikte çırpılır. İki adet portakalın suyu ve kabuklarının rendesi ilave edilir.(ben posalarını da koydum) Yağ, kabartma tozu ve un eklenir. Kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğrulur. Avuç içinde yuvarlanarak ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Topların üstüne fırçayla yumurta beyazı sürülür. Sonra da tozşeker serpilir. Önceden ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir.
ben üzerine biraz da portakal kabuğu rendesi ekledim.

This entry was posted in kurabiye. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s